pondělí 12. září 2011

Employee Directory v podikovém prostředí

Inženýři společnosti Adobe vytvořili pro prostředí AIR sadu demonstrativních aplikací. Jednou z nich je Employee Directory - jednoduchý nástroj pro rychlé vyhledávání zaměstnanců. U každého uživatele jsou navíc zobrazeny užitečné informace o oddělení, telefonním čísle a místu pracoviště.

Aplikace načítá údaje s csv souboru, je však připravena napojit se i na jiné  datové zdroje.


Z výzkumných důvodu bylo potřeba osvojit si tento typ Adobe technologií. Employee Directory nám pro tyto účely velmi dobře posloužila - jedná se o užitečnou uživatelskou utilitu s dostupnými zdrojovými kódy snadno napojitelnou na existující podnikové systémy.

Během několiká málo dní (včetně výzkumu) byl vytvořen prototyp postavený na SOA architektuře, který načítá informace o zaměstancích z našeho podnikového systému pomocí WebServices.
Jako mezičlánek pro přístup k zaměstnaneckým datům byl vytvořen jednoduchý modul v Javě zvaný EDService, který je napojený na databázi a údaje vystavuje pomocí WebServices. Employee Directory se pak na WebServices napojuje a stav o uživatelích synchronizuje.

Aplikace je nyní ve fázi betatestování. Už nyní mám na stole spousty nápadů a požadavku na vylepšení. V případě, že se aplikace stane úspěšná a používaná v celé firmě, bude její vývoj pokračovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat